gyűjtemény.net

Nézz csak rám! - nézz, hogy élhessek -,
Tégy velem csodát! Játssz még tovább!
Nézz csak rám! - válassz most engem, ne mást!
Csak nekem énekelj! Csupa vidámság az élet!
>> Játék, népdal kapcsolatfelvétel

játék, népdal - gyűjtemény.net

Miről szól?

Oldalunk jelenleg játékokat, játékszabályokat, valamint népdalokat, népdalszövegeket gyűjt egy helyre.

Kiknek szól?

Akik táboroztatással, gyermek és ifjúságneveléssel foglalkoznak - iskolai órát, programot, foglalkozást, túrát, kirándulást, (cserkész) tábort szerveznek, vezetnek. A játékok és népdalok fedél alatt és szabadban (erdőben-réten) is; kiscsoport és nagycsoport számára; különféle korosztályok (kisebbek és nagyobbak), lányok és fiúk számára is biztos szórakozást ígérnek. A játék, a népdal éneklés, oktat, nevel és egyben kikapcsol, felhőtlen szórakozást is ígér.

Csatlakozhatok?

Természetesen! Ha játék leírásod, népdal szöveged van, azokat különösen várjuk - írj nekünk, küld el gyűjteményünk számára!
Amennyiben saját gyűjteményed van, amely adatbázisba rendezhető - jelentkezz és megbeszéljük a részleteket!

Miket találsz itt?

Játékgyűjteményünk 858 játékot tartalmaz, az alábbi témakörökben: cserkész, csoportépítő, érzékszerv fejlesztő, gondolkodtató, ismerkedő, kártya, memóriafejlesztő, népi, párosító, szemfényvesztő, táblás & társasjáték, színjáték, tréfás, ügyességi, online játszható játékok
Népdalgyűjteményünk 646 népdalt tartalmaz, az alábbi témakörökben: betyár, búcsúzó, cserkész, istenes, ivós, juhász, katona, kiházasító, szerelmes, vidám, csak kottás vagy zenés népdalok

Miért csináljuk?

Elhivatottságból, lelkesedésből, ezen hitvallás szerint:
"Ezt a diófát nagyapám ültette,
Árnyékában nem ült, gyümölcsét nem ette,
Nem magáért tette - másért cselekedte."

Hogyan támogathatom?

Ha tetszik, amit csinálunk, kérlek támogasd anyagi lehetőségeidhez mérten; vagy ajánld ismerőseidnek oldalunkat!

Jogi információk & Gyakran Ismételt Kérdések és Válaszok


Jogi információk


 • » A gyűjtemény.net lapcsaládon megjelent tartalmak jogállása
  Jelen jogállás a gyűjtemény.net lapcsaládon (gyujtemeny.net, jatek.gyujtemeny.net, nepdal.gyujtemeny.net, csomo.gyujtemeny.net) (a továbbiakban Szolgáltatás, Honlap) található minden médiára (mp3, midi, jpg, png, gif, rss), szövegre, információra, technikai eszközre, megvalósításra, gyűjtésre (1999. évi LXXVI. törvény, 7.§), rendszerezésre, honlapra (a továbbiakban Tartalmakra) vonatkozik.
  Fenntartunk minden, a Tartalmak bármely részének bármilyen módszerrel, technikával történő másolásával és terjesztésével kapcsolatos jogot. Fenntartunk minden szerzői jogot (1999. évi LXXVI. törvény a szerzői jogról).
  A honlapon található Tartalmak sem részben, sem egészben nem tárolhatóak, nem másolhatóak, nem publikálhatóak és nem terjeszthetőek, a média fájlok (mp3, midi) nem linkelhetőek külső weblapról a gyűjtemény.net előzetes írásos engedélye nélkül.
  Kinyomtatható, felhasználható, lejátszható (de nem adható tovább) a Tartalom kizárólag személyes, vagy oktatási, ifjúság nevelési -de minden esetben non-profit- céllal és azzal a feltétellel, hogy nem módosíthatóak a Tartalmak és a copyrightra való eredeti utalás (ha van), valamint fel kell tüntetni a forrást is.
  A gyűjtemény.net mindent megtesz azért, hogy az itt közölt információk pontosak és teljesek legyenek, de semmiféle felelősséget nem vállalunk egy esetleges káresemény bekövetkeztéért.
      Továbbá fenntart minden jogot
  - Zsigmond Bertalan
  Andrásfalva környes körül füstebe' van; Diák kislány Napkelet hajnalán; Ha majd a nyarunknak vége
  - Széles László, Balla Gábor (Kecskemét) a
  Volt ez rosszabbul is, lesz még jobban is
  - Borostyán őrs (Dunaföldvár) az
  Elmentek a cigányok; Földvári dalcsokor; Márványkőből, márványkőből van a Tisza feneke; Nékem egy kis gondolat ütközött eszembe; Száraz kóró nem nedves; Zöld az erdő, zöld a petrezselyem; Zöld kancsó a kezembe'
  - Dombó altábor (Gerecse) a
  Besütött a Hold világa; Gyenge a nád lehajlik a földre
  - Lakatos Eszter Anna (Kecskemét) az
  Én elmentem a kocsmába magamat mulatni; Kit a nyáron két szemmel kerestem
  - Regényi Júlia (Dunaföldvár) az
  1848-dik évben; A boldogi templom tornya; Által mennék én a Dunán, nincs ladik; Édesanyám rózsafája; El kell mennem a földemről; Én vagyok az, én vagyok az; Én voltam az apámnak; Engem anyám megátkozott; Érik, érik a cseresznye; Ez a gőzös ha elindult had menjen; Fekete gyűrű fa sátor; Gyere ki Kata, megharap a kutya; Ha gondolod rózsám; Hazám, hazám, édes hazám; Hozzám olyan legény akar járni; Irem irem, fehér irem; Juhász bojtár akkor hízik; Magyarország az én kedves szép hazám; Menyecskének nem jó lenni; Nagykartalon elkezdték a beszédet; Napot is szerettem, Holdat is szerettem; Ne félj lányom, míg én élek; Ó ékes szép virág; Ó ékes szép virág, kegyes Jézus; Sötetkékre vagyon az ég festve; Széna van az ólban; Szerelem, szerelem átkozott szerelem; Szól a kakas már; Szomorú fűzfának 33 ága; Szűz Mária ez világra nékünk; Úgy szeretem az öreget
  - Az 1505.sz. Szent Gellért Cserkészcsapat (Zákányszék) és az 503.sz. Klebelsberg Kunó Cserkészcsapat (Domaszék)
  a Daltól hangos; Fel, fel cserkészpajtás; Erdô mellett kanyarog el a patak; Nagytáborba indulnék; Édesanyám, kedves anyám; Cserkészfiú, cserkészlány; Szellô zúg távol; Így ketyeg az óra; Kerek erdô szélén; Ábrahámnak 40 fia volt; Kösd fel magad; Leveles a május; Elôre a kezedet; Elfogyott a krumplileves; Kerek a káposzta; Nem kellesz; Nád a házam teteje, teteje; Nobel Alfréd; Ó Manuéla; Csigabiga, csigabiga; Laurencia; Sevillai torreádor esete a bikával
  - A Külföldi Magyar Cserkészszövetség (énekesek: Tamoga Éva, Fajszánné Edit, Gyulassy Györgyi, és Jankura Ági; Hangmérnök: Lieszkovszky László)
  A csitári hegyek alatt; A jó lovas katonának; A juhásznak jól van dolga; A malomnak; A vargáék ablaka; Által mennék én a Tiszán; Arról alul kéken bebórult az ég; Béres legény; Csínom Palkó; Elindultam szép hazámból; Elment a madárka; Erdő erdő erdő; Esik az eső; Esik eső, szép csendesen esik; Este van már; Este van már késő este; Gerencséri utca; Görög vászon süvegem; Ha felmegyek a Budai nagy hegyre; Harangoznak a toronyban; Hej halászok, halászok; Hídló végén palló végén; Hull a szilva a fáról; Huszár gyerek; Jól van dolga a mostani huszárnak; Két szál pünkösd rózsa; Két út van előttem; Kis kacsa fürdik; Kis kút kerekes kút; Kispiricsi falú végén; Kolozsváros olyan város; Látod babám; Látod e babám; Lement a nap a maga járásán; Madárka madárka; Megyen már a hajnal csillag; Ősszel érik babám; Réten réten; Sárga a csikó; Sej a tari réten; Sej rozmaring rozmaring; Sudár magas; Szánt a babám; Szárnya szárnya szárnya a madárnak; Századosúr sej haj; Szegény legény vagyok én; Tavaszi szél vizet áraszt; Tisza partján mandulafa; Virágos kenderem; Zöld erdőben zöld mezőben
      hangfelvételekkel kapcsolatban.
  A cserkeszek.org a midi fájlok jogát gyakorolja.

  A Játékgyűjtemény részleges irodalomjegyzéke:
  Velősy Béla: Játékoskönyv I.-II. (Magyar Cserkész-szövetség 1939)
  Csukás István: Az én játékoskönyvem (Móra Ferenc Ifjúsági Könyvkiadó 1980)
  Padisák Mihály és Judit: Minden napra egy játék! (Népművelési és Propaganda Iroda)
  Varga Balázs: Társasjátékok könyve (Móra Ferenc Könyvkiadó 1962)
  Szántó Gábor, Pethes Sándor, Pálos Miklós, Burger András: Játéklexikon (Ifjúsági Lap- és Könyvkiadó Vállalat 1984)
  Lukácsy András: Népek Játékai (Móra Ferenc Ifjúsági Könyvkiadó 1981)
  Gratzer József: Sicc (Móra Ferenc Ifjúsági Könyvkiadó 1957)

 • » A szolgáltatásra vonatkozó jogok fenntartása
  Fenntartjuk a jogot, hogy értesítés nélkül a gyujtemeny.net lapcsalád honlapjait, annak részeit, vagy egészeit a Felhasználó által történő használatának, vagy az azokhoz való hozzáférésnek a módosítására, felfüggesztésére és megszüntetésére. Továbbá törölhetjük vagy letilthatjuk minden kapcsolódó Tartalom és fájl hozzáférhetőségét, vagy használatát. Nem tartozunk felelősséggel sem a Felhasználónak, sem bármilyen harmadik személynek a Szolgáltatások bármilyen módosításáért, felfüggesztéséért vagy megszüntetéséért, sem a kapcsolódó Tartalmak, információk elvesztéséért.

 • » Beküldött tartalmak jogi állása
  Teljes mértékben felelős vagy minden információért, adatért, szövegért melyet a Honlapokon keresztül feltöltesz, elküldesz vagy egyéb módon továbbítasz.
  Kötelezettséget vállalsz arra, hogy a Szolgáltatások használata során betartod a következőket:
  (1) A Honlapokon keresztül nem töltesz fel, nem küldesz el és nem továbbítasz más módon olyan Tartalmat, amely pontatlan, ártalmas, erkölcstelen, pornográf, becsületsértő, fajgyűlölő, erőszakos, sértő, zaklató vagy bármilyen más okból kifogásolható, a honlap vagy annak bármilyen szolgáltatását akadályozza vagy zavarja, vírussal fertőzi, vagy más ártalmas programrészt tartalmaz, vagy megsértheti a helyi-, nemzeti-, nemzetközi törvényeket és szabályozásokat.
  (2) Nem élsz vissza más cégnevével, személyiségi, szerzői (és kapcsolodó) jogaival, vagy jogi személyiségével. Továbbá nem nyújtasz be tartalmat kitalált, vagy egyéb hamis eredetre hivatkozva.
  (3) Nem gyűjtöd és tárolod más felhasználók személyes adatait és erre utaló magatartást sem folytatsz.
  (4) Nem használod a honlapot és annak szolgáltatásait reklámcélra, beleértve a spam, a lánc és egyéb reklámleveleket, piramisjátékokat, vagy bármilyen egyéb módon.
  (5) Az oldalon található tartalmat nem használod fel illetéktelenül, ezzel megsértve a szerzői jogot, védjegyet, szabadalmat, vagy üzleti titkot, helyi-, nemzeti-, nemzetközi törvényeket.
  (6) Hozzászólásod nem tartalmazhat továbbá politikai üzenetet; bármilyen csoportosulás ellenes, ill. vallás gyűlölő tartalmat.
  (7) Bármilyen bejegyzésed kapcsán beleegyezel, hogy használhatjuk világviszonylatban, folyamatosan, nem kizárólagos joggal és engedéllyel (beleértve bármilyen erkölcsi, vagy más szükséges jogot), megjelentethetjük, másolhatjuk, módosíthatjuk, reklámozhatjuk, archiválhatjuk, lefordíthatjuk és tovább fejleszthetjük azt egészében, vagy részeiben. Ilyen használati jogot fogunk alkalmazni minden ismert és a későbbiekben kifejlesztésre kerülő bármilyen változatra, médiára, technológiára.
  (8) Igazolod, hogy minden törvényes, erkölcsi és egyéb joggal rendelkezel, hogy a fent említett jogokat ránk ruházhatod.
  (9) Elismered és elfogadod, hogy jogunk lesz (de nem kötelességünk) mérlegelni, hogy visszautasítsuk, megjelentessük, eltávolítsuk, vagy korlátozzuk az elérhetőségét a tartalomnak, bármikor és bármilyen okból anélkül, hogy erről külön értesítenénk.

 • » A honlapról küldött e-maillel (kedvencek, honlap ajánló, kapcsolat) kapcsolatos jogállás
  Nem küldhető a "Beküldött tartalmak jogi állása" fejezetben foglalt tartalmú üzenet. Semmilyen felelősséget nem vállalunk a honlapról küldött e-mail valóságtartamáért, az üzenet tartalmáért, az e-mail kézbesítéséért.

Gyakran Ismételt Kérdések és Válaszok


 • » Milyen személyes adatokat gyűjt a weboldal?
  Weboldalaink csakis az általad szabadon megadott adatokat (adott esetben név, és/vagy üzenet), illetve az esetleges visszaélések visszaszorítása érdekében az IP címedet tárolja üzenetek, hozzászólások beküldésénél. Semmilyen más adatot nem tárolunk (még a kedvencek elküldése során megadott e-mail címet sem). Az oldalak alatt tőlünk független statisztikai szolgáltatás fut, az ezzel kinyert látogatottsági adatok azonban semmilyen személyes azonosításra alkalmas adatot nem tárolnak.

 • » Hogyan kezelitek az esetlegesen birtototokba került személyes adatokat?
  A gyűjtemény.net az egyedüli felhasználója a weboldalain összegyűjtött személyes információknak. Sem most, sem a későbbiekben nem fogjuk átadni, eladni, megosztani másokkal azokat.

 • » Használtok-e cookie-t?
  Igen, de semmilyen személyes adatot nem tárolunk. Cookie nélkül is minden szolgáltatásunk működőképes.

 • » Nem megy a hangfájlok lejátszása! Mit tegyek?
  Az mp3 fájlokat Flash lejátszóval lehet meghallgatni. Azért választottuk ezt a megoldást, mert korábban sokan jelezték, hogy különféle operációs rendszerek és böngészők alatt nem szólaltak meg a népdalok. A flash használatával viszont reméljük, hogy sikerült böngészőfüggetleníteni a lejátszást. Amennyiben nincs Flash lejátszód telepítve, úgy azt az Adobe oldaláról tudod beszerezni. Sajnáljuk, de jelenleg 64 bites böngészőkhöz még nem létezik flash lejátszó. Kérjük ideiglenesen a 32 bites böngésző használatát.
  A midi fájlokat pedig az operációs rendszer alapértelmezett médialejátszó programja fogja lejátszani. Internet Explorer esetében figyelmezetető üzenet is előfordulhat (angol nyelven valami hasonló: "This website wants to run the following add-on: Windows Media Player from Microsoft Corporation. If you trust the website and the add-on and want to ..."), amelyet el kell fogadni - ezek után elindul a lejátszás.
  Midi és mp3 fájlaink nem tartalmaznak semmilyen extra kódolást, így elméletileg bármilyen telepített és böngészőbe beágyazódni képes média lejátszó segítségével meghallgathatóak. Mi elsősorban a Windows Media Player 11-et ajánljuk, erre a szoftverre optimalizáltuk a lejátszó felületet.
  népdal lejátszása Ha nem érhető el számodra a Media Player, alternatív megoldásként javasoljuk az Apple QuickTime Player legfrissebb változatának telepítését. A telepítés után a jobb oldalon látható lejátszófelület segítségével már minden gond nélkül le lehet játszani a fájlokat.

 • » Mire jó a kedvenceim funkció?
  A kedvencek lényege, hogy az egyes játékok/népdalok végén található legördülő menüben található csillagok segítségével 1-5 skálán meghatározhatod, hogy az adott játék/népdal mennyire hasznos számodra. A mellette található gombra való kattintással ez a játék/népdal és a csillagszám bekerül a kedvenceid közé, majd, ha úgy gondolod, az alsó űrlap segítségével elküldheted e-mail címedre (vagy máséra) az így összegyűjtött saját listád.
  Kiválóan alkalmazható tábortűz előtti népdallista, ill. program előtti játéklista összeállításhoz!
  Hogyan és meddig történik a kedvencek tárolása? A kedvenceidet honlapunk egy ún. munkamenetben tárolja: az adatok csak az adott számítógépen, a böngésző bezárásáig maradnak meg - tehát érdemes mindig elküldeni az aktuálisan kiválogatott kedvenceket az e-mail címedre!
  Miért nem tárolja az adatokat a böngésző a bezárása után? Úgy gondoltunk, hogy egy újabb regisztrációtól szeretnénk megkímélni minden felhasználónkat, az e-mail postafiókhoz amúgy is csak te férhetsz hozzá - így onnan is könnyedén elérheted mindig a korábban oda elküldött kedvenceid.

 • » Hogyan tudom felvenni veletek a kapcsolatot?
  A Kapcsolafelvételi űrlapunkon keresztül

 • » Hogy tudom támogatni?
  Ha tetszik, amit csinálunk, kérlek támogasd anyagi lehetőségeidhez mérten:

  Ha nincs Abaqoos, vagy PayPal azonosítód, közvetlenül is utalhatsz az OTP 11773322-06734235 számlaszámra. Köszönjük!